April 2003

Pretparken doen goede zaken tijdens Pasen Dinsdag, 22 april 2003 om 11:39, door Thomas

Het was weer mede dankzij het weer lekker druk in de pretparken. Zo heeft de Efteling in het Paasweekend ongeveer 5 procent meer bezoekers getrokken dan normaal. Ook hun paasactie was een succes. Als je op 1e Paasdag als paashaas verkleed kwam, kon je gratis het park in. Op die dag liepen er 523 hazen door het park.

Voor Six Flags Holland was de opening wat minder, zij ontving 15 procent minder bezoekers dan vorig jaar. Dat komt natuurlijk vanwege de opening van Goliath, die erg veel bezoekers trok. Dit jaar zal het beste met 2001 vergeleken kunnen worden, omdat er toen ook niets nieuws was.
Commentaar (0)

Six Flags bezig met nieuwe site Vrijdag, 4 april 2003 om 14:48, door Thomas

Onlangs is de complete site van de Amerikaans Six Flags parken, www.sixflags.com, vernieuwd. Nu wordt er ook gewerkt aan een nieuwe site voor de Europese parken. Op o.a. www.walibi.be is al een voorproefje te vinden. Als het goed is moeten de urls sixflags.nl en sixflagsholland.nl ook weer gaan werken. Op www.sixflagseurope.com staat nog de oude site.
Commentaar (0)

"Efteling: minister Recreatie" en Nieuwigheden in de Efteling Donderdag, 3 april 2003 om 21:44, door Thomas

Ronald van der Zijl, directievoorzitter van de Efteling, vind dat er in een kabinet ook een minister van Recreatie moet zitten. De concurrentie om de vrije tijd van de consument is "moordend" geworden.
Ook wil de Efteling zo snel mogelijk beginnen met de bouw van bosvilla's en landhuizen, maar is naar eigen zeggen "speelbal" geworden tussen provincie en milieu-organisaties. De Efteling had al last van protesten van milieu-organisaties, maar nu is er weer een bij gekomen doordat er een dassenburcht op de bouwlocatie is gevonden.

Bron: NRC Handelsblad


Dan nog een paar dingen in het kort over de Efteling. Er is daar nu een zandsculptuur gebouwd. Ook zijn er pins ingevoerd, net zoals bij Dinseyland Parijs. Het Anton Pieck-plein is verbouwd, het theater wordt verder afgemaakt en Hans Klok is vervangen door Farla en er komt binnenkort een nieuwe pinautomaat. De opvolger van Anton Pieck, Ton van de Ven, is nu gestopt en heeft daarom een eerbetoon gekregen. Zijn portret staat nu naast Hugo in de Villa Volta, de creatie waar hij het meest trots op was. Binnenkort worden de bovenstaande punten wat uitgebreider uitgelegd.
Commentaar (0)

Nieuwsupdate Goliath Dinsdag, 1 april 2003 om 14:42, door Thomas

Driemaal raden welke dag het is vandaag; juist, 1 april! :)

Nou was deze grap niet zo bijster bijzonder en vrij doorzichtig, maar dat mag de pret niet drukken. Het was ook nog maar een testje. :)

Die foto is trouwens niet bewerkt, er zijn wel degelijk verstevigingen aan de supports van de Goliath toegevoegd. Waarschijnlijk had de bouwer, Intamin, een goedkopere manier van bouwen toegepast, maar bleek dat niet te werken.
Commentaar (0)