Juni 2002

RollerCoaster Tycoon 2 in de voorverkoop Vrijdag, 28 juni 2002 om 15:33, door Thomas

Klik hier.
Zoals jullie daar kunnen lezen, omt er in RCT 2 ook een replica van SixFlags Holland!!! Kopen dat spel! ;)Ik weet niet of er nog meer sites zijn of nog meer info, maar dat komt dan wel later.
Commentaar (0)

Foto's Universal Studios Florida toegevoegd Donderdag, 27 juni 2002 om 21:51, door Thomas

Alle foto's die ik van Universal Studios Florida heb, heb ik nu op de site gezet.
Commentaar (0)

Universal Studios Florida toegevoegd Donderdag, 27 juni 2002 om 21:22, door Thomas

Vandaag is ook het park Universal Studios Florida toegevoegd. Foto's van dit park volgen binnenkort.
Commentaar (0)

Foto's toegevoegd Donderdag, 27 juni 2002 om 16:54, door Thomas

Vandaag zijn er een aantal foto's toegevoegd van onder andere Jurassic Park River Adventure in Islands of Adventure en meer. De parken waar foto's zijn toegevoegd, zijn allemaal Amerikaanse parken.
De parken met een recente update hebben een plaatje achter hun naam met de tekst 'Update' in het rood.
Commentaar (0)

Stuk over RCT 2 toegevoegd Zondag, 23 juni 2002 om 19:28, door Thomas

Vandaag heb ik ook een stukje plus screenshots van RCT 2 toegevoegd. Later komt er nog een lijstje bij met wat nu al zeker is wat nieuw is in RCT 2 ten opzichte van RCT.
Commentaar (0)

Vertical Velocity in SixFlags Marine World geopend Zondag, 23 juni 2002 om 17:27, door Thomas

Let op: opnieuw volledig Engels.

V: Vertical Velocity Returns With A New Angle On Thrills
V2: Vertical Velocity is back in the fast lane. The tallest, fastest, most extreme thrill ride in Northern California shifts into high gear at Six Flags Marine World this weekend with a whole new launch course and the same sizzling speed.

Propelled by a high-tech system of powerful, sequentially pulsing electro-magnets originally developed by NASA for future Space Shuttle launches, Vertical Velocity jets from 0 to 70 mph in a scant 3.5 seconds.

Its 28 bold and daring riders maneuver a quick barrel roll on their way up and over astonished guests in the park's entrance plaza. The return trip starts 150 feet in the air - full speed reverse - backward through the barrel roll, back through the station and backwards straight up to the top and looking straight down from a 150-foot skytower. And then the whole full tilt, face-flattening rocket ride happens again...and again.

Vertical Velocity is the first suspended spiraling impulse coaster on the West Coast and one of only a handful in America. The supercoaster debuted at Six Flags Marine World last June. Its dramatic redesign in the off-season - the angle of the coaster's forward steel track was dropped to 45 and the twisting barrel roll inserted mid-track - makes Vertical Velocity's new configuration a one-of-a-kind world's first.

Vertical Velocity is manufactured by Intamin Worldwide of Switzerland. Its American prototype, called Superman: Ultimate Escape at Ohio's Six Flags Worlds of Adventure, is rated one of the world's top 25 steel roller coasters by Amusement Today magazine. Vertical Velocity is Six Flags Marine World's seventh roller coaster. Its distinctive 150-foot-tall yellow spikes are located between the classic wooden roller coaster ROAR! and the Park's Sea Lion Stadium

Source: Company Press Release

----------
Bron: SFMW Online
Commentaar (0)

Europa-Park DVD Zondag, 23 juni 2002 om 15:35, door Thomas

NIEUW: Europa-Park DVD - 130 minuten pure pret


Als de marktleider van de Duitse pretparken en als een van de grootste Europese themaparken, is Europa-Park bekend om zijn lust voor innovaties en de geweldige kwaliteit van haar attracties. Iedere jaar ontdekken drie miljoen bezoekers de fantastische werelden die op hen wachten. Of het nou racen door het oude Griekenland is met de waterachtbaan 'Poseidon', de expeditie in het land van de dinosaurussen of de nieuwe mega-coaster 'Silver Star' - Europa-park biedt een onvergetelijke dag voor iedereen.

We nemen nog een nieuwe stap met onze nieuwe DVD - de allereerste DVD van een Europees pretpark ooit. In vergelijking met een traditionele parkvide, biedt de DVD versie 100 minuten extra informatie over alle aspecten van Europa-Park. Laat uzelf meenemen in een wereld van magie, dans, illusie en prestatie het de Europa-Park showprogramma. Ervaar zelf onze opwindende attracties met klassiekers als de 'Matterhorn Blitz' of de 'Schweizer Bobbahn' tot de waterachtbaan 'Poseidon'. De nieuwste attractie van het jaar 2002 is 'Silver Star'. Neem een spectaculaire rit in de hoogste achtbaan van Europa met een topsnelheid van 130 km/h en stort 73 meter terug naar de aarde neer!

Hoe ontstaat zo'n mega-achtbaan? Wees een ooggetuige bij het bouwen van de hoogste rollercoaster in Europa en vergezel een bouwer, Mack Waldkirch, in een reis door de tijd, langs 200 jaren van carrousels en achtbanen.

Uiteraard biedt de DVD alle praktische informatie over Europa-Park, een must voor alle parken fans.

----------
Europa-Park
Commentaar (0)

Lijst van attractiebouwers toegevoegd Zondag, 23 juni 2002 om 13:16, door Thomas

Vandaag is er een lijst van attractiebouwers inclusief links toegevoegd. De lijst is nog niet compleet, maar bevat wel de grootste attractiebouwers op dit moment.
Commentaar (0)

Gewapende beroving in Disneyland Paris Woensdag, 19 juni 2002 om 17:27, door Thomas

Het onderstaande stuk tekst is gisteren al gebeurd. Het is helaas wel helemaal Engels. Misschien vertaal ik het nog, maar ik weet niet of ik daar tijd voor heb.

----------

Armed robbers ramraid Disneyland Paris

A group of armed men disguised as police have crashed a car into a currency exchange office at Disneyland Paris.

The hold-up has ended in a car chase and left at least one policeman wounded.

It is not immediately clear whether the gang got away with money in the robbery.

It is the latest in a series of such attacks on currency exchanges, jewellers and armoured cars around France.

Television reports say five attackers were involved in the hold-up and briefly took two people hostage at the American Express currency exchange at the Disney Village in Disneyland Paris.

According to France-Info radio, up to three police officers were slightly wounded.

There have recently been a rash of hold-ups, carried out with boldness, around France. While cars are sometimes used to ram windows, rocket launchers also have been used.

In one recent jewellery robbery in Paris, the attackers used a vacuum cleaner to scoop up the goods.

Bron: Ananova
Commentaar (0)

Animal Kingdom toegevoegd + Kleine andere toevoegingen Zondag, 16 juni 2002 om 13:23, door Thomas

Vandaag is weer een Walt Disney World park toegevoegd: Disney's Animal Kingdom. Animal Kingdom is een soort mix tussen een park en dierentuin. Denk niet dat Animal Kingdom HET dierentuin en park in 1 is, dat is namelijk Busch Gardens Tampa. Maar Animal Kingdom is nog wel zeker de moeite waard om bezocht te worden, net zoals alle andere WDW parken.

Ook wordt er af en toe nog iets kleins bij een park toegevoegd en er is weer veel gewijzigd aan de technische kant van de site. Als er iets bij een park is toegevoegd, kan je dat zien aan het plaatje 'Update' erachter.
Commentaar (0)

MGM Studios toegevoegd Zaterdag, 15 juni 2002 om 15:23, door Thomas

Vandaag is MGM Studios toegevoegd. Deze ligt wederom in Walt Disney World.
Commentaar (0)

Epcot toegevoegd & meer Vrijdag, 14 juni 2002 om 17:14, door Thomas

Vandaag is het park Epcot toegevoegd. Epcot staat ook in Walt Disney World in de VS.

Ook staat er nu achter een park of er een update is geweest, en of het park pas is toegevoegd. Onderaan de overzichtspagina van alle parken staat de legenda.
Commentaar (0)

Verhaaltje aangepast en nu normaal bereikbaar Donderdag, 13 juni 2002 om 16:58, door Thomas

Ik heb mijn verhaaltje over hoe je bepaald of een achtbaan een houten of stalen achtbaan is, een beetje aangepast. Ook is hij nu te bereiken via 'Techniek & Historie van de achtbaan'. Eerst was hij namelijk alleen te vinden in nieuws van een hele tijd terug :). Klik voor de link hier.
Commentaar (0)

Magic Kingdom in Walt Disney World toegevoegd Donderdag, 13 juni 2002 om 16:40, door Thomas

Vandaag is Magic Kingdom aan het lijstje met pretparken toegevoegd. Magic Kingdom ligt in Walt Disney World in de Verenigde Staten. WDW is een groot complex waar nog drie andere parken liggen, twee waterparken, een winkelgedeelte en een aantal hotels. Ook heeft WDW een groot sportcomplex. En dan heb je ook nog een heleboel dingen achter de schermen! Gigantisch gewoon, maar ja, dat is Amerika. :)
Commentaar (0)

Nieuwigheden Woensdag, 5 juni 2002 om 20:32, door Thomas

De afgelopen dagen is er het een en ander aan de technische kant van de site verandert. Zo werkt Parken Top 3 weer en is het stemsysteem nu veiliger tegen meerdere keren stemmen.

Ik ga vrijdag met ongeveer de hele school (1600 leerlingen :)) naar Disneyland Parijs. Helaas gaan kunnen we alleen in Disneyland Park, maar niet in Walt Disney Studios. Maar ik heb er toch zin in en ik zal een aantal foto's voor jullie maken (ik hoop een heleboel :)).

P.S. Al het nieuws wordt per maand gearchiveerd. Als je het nieuwsarchief wilt doorzoeken, moet je naar beneden scrollen en op 'Het Nieuwsarchief' klikken.
Commentaar (0)

Nieuw park toegevoegd: Islands of Adventure Zaterdag, 1 juni 2002 om 18:04, door Thomas

Vandaag heb ik een nieuw park toegevoegd: Islands of Adventure. Dit park ligt in de VS.
Ook heb ik de hoofdpagina van ieder pretpark verbeterd.
Commentaar (0)