Juli 2002

RiverQuest geopend + ToT in DLP Woensdag, 31 juli 2002 om 16:25, door Thomas

Even kort: RiverQuest is een River Rapid Ride en geopend in Phantasialand. Tower of Terror, deze staat nu alleen nog maar in MGM Studios, komt nu ook naar Walt Disney Studios. Wanneer de attractie klaar zal zijn en wat er precies allemaal in zit, is nog onbekend.
Commentaar (0)

Stunt Fall geopend Donderdag, 25 juli 2002 om 21:26, door Thomas

Vandaag is Stunt Fall in Warner Bros. Movie World Madrid geopend. Deze achtbaan is door Vekoma gebouwd en heet een Giant Inverted Boomerang. De baan is later geopend dan de opening van het park, vanwege problemen. De officiele opening komt nog later. Er zijn nog meer attracties geopend die eigenlijk nog niet helemaal af zijn waaronder deze GIB. De thematisatie is soms nog lang niet af, maar om de bezoekers een pleziertje te doen zijn de attracties nu al open gegaan.
Commentaar (0)

Veranderingetjes Donderdag, 25 juli 2002 om 17:46, door Thomas

Vandaag zijn er weer een aantal dingetjes aan de technische kant van de site veranderd. Daardoor kan het zijn dat je sommige pagina's even niet kon bereiken.
Commentaar (0)

Nieuwe foto's toegevoegd Dinsdag, 23 juli 2002 om 18:45, door Thomas

Vandaag zijn er nieuwe foto's van Disneyland Park toegevoegd. Meer volgen.
Commentaar (0)

Openingstijden en prijzen toegevoegd Zaterdag, 20 juli 2002 om 19:58, door Thomas

Vandaag zijn er bij een aantal parken de openingstijden en de prijzen toegevoegd, namelijk die van Europa-Park en Disneyland Park.
Commentaar (0)

Nieuwe attractie Epcot + foto's Vrijdag, 19 juli 2002 om 13:41, door Thomas

Ik heb ook een nieuwe attractie toegevoegd met twee foto's: Mission Space. Deze attractie staat in Epcot, maar is nog in de maak.
Commentaar (0)

Nieuwe foto's voor Magic Kingdom Vrijdag, 19 juli 2002 om 13:31, door Thomas

Vandaag zijn er weer een aantal foto's van Magic Kingdom toegevoegd. Meer foto's volgen.
Commentaar (0)

Type attracties toegevoegd + Foto's DLP Donderdag, 18 juli 2002 om 14:46, door Thomas

Vandaag zijn er bij alle Amerikaanse parken de type attractie toegevoegd. Nu staat er dus bij iedere attractie welke type attractie deze is.

Ook zijn er vandaag een aantal foto's van Disneyland Park toegevoegd, en er volgen nog meer.
Commentaar (0)

Nieuw park toegevoegd: Disneyland Park Donderdag, 18 juli 2002 om 13:46, door Thomas

Vandaag is het park Disneyland Park toegevoegd. Disneyland Park is het oude Disneyland Parijs. Nu Walt Disney Studios erbij is gekomen, heten Disneyland Park en Walt Disney Studios samen Disneyland Resort Paris.
Commentaar (0)

Epcot in WDW hele woensdag dicht Woensdag, 17 juli 2002 om 22:54, door Thomas

Afgelopen woensdag is heel Epcot in Walt Disney World in Orlando gesloten geweest, vanwege een (kleine) brand in de ochtend. Het park was toen nog dicht. Er was geen stroomtoevoer meer in Epcot en de nabij gelegen Caribbean Beach Resort, en de airco in de Beach Club Villas deed het ook niet meer. In het begin van de middag was de stroom er weer, maar om de volledige schade in Epcot te herstellen was nog even meer tijd nodig.

Omdat Epcot de hele dag dicht was, bleven Magic Kingdom en MGM Studios een uur langer open. (Let er wel op dat het in Orlando nu 6 uur eerder is, dus op dit moment is het daar nog overdag, en zou ik dus eigenlijk in de tegenwoordige tijd moeten spreken. Het is maar dat je het weet.)


Dit is het volledige bericht in het Engels, te vinden op OrlandoSentinel.com:

Epcot will remain closed today because of an early morning electrical breaker fire in a back stage area but the park is expected to reopen on schedule Thursday morning, Disney spokeswoman Diane Ledder said.

There were no injuries and no appreciable structural damage, Ledder said. The cause of the fire was still under investigation.

Power was lost at Epcot and the nearby Caribbean Beach Resort and the air conditioning was lost at the nearby Beach Club Villas.

Most of the power had been restored to Epcot and the resorts by midday, Ledder said, but repairs to equipment and the process of restoring full power could take all day.

Because the fire occurred at about 3 a.m. and no guests were in the park no evacuation was necessary.

"It was never a safety issue. No guests were ever in danger," Ledder said.

"If you ever had a time for something like this to happen, this was a better time, between 3:30 and 5 (a.m.)."

With Epcot closed for the day, Disney said it would extend operations at the Magic Kingdom by one hour tonight, closing at 11 p.m., and extend operations at MGM Studios by one hour, closing at 10 p.m.

Some of Epcot's 4,000 employees who reported to work early were deployed elsewhere on Disney property, Ledder said, and will be paid, while most employees were told not to report in for the day and will not be paid.

Ledder said the only other times she could recall that Epcot was closed was on Sept. 11 after the terrorist attacks and in September 1999 when Hurricane Floyd threatened the state.

Reedy Creek Assistant Fire Chief Bo Jones said his agency responded about 3 a.m. to the fire in the electrical generation building that provides service for Epcot.

"From our standpoint, there was lots of smoke, little fire," Jones said.
Commentaar (0)

Afkortingenlijst weer bijgewerkt Zondag, 7 juli 2002 om 23:33, door Thomas

Er zijn nu weer een paar afkortingen toegevoegd. Je kan de lijst nu wel als een van de compleetste op het web beschouwen. :)
Commentaar (0)

Lijst met afkortingen aangepast Zondag, 7 juli 2002 om 15:04, door Thomas

Vandaag zijn er een aantal afkortingen aan de lijst met afkortingen toegevoegd. Ook is de lay-out van de lijst veranderd, en kan je kiezen of je de tabel wel of niet omlijnd wilt zien; wat je zelf het prettigst vindt.
Commentaar (0)

Sectie Afkortingen toegevoegd Zaterdag, 6 juli 2002 om 22:05, door Thomas

Vandaag is een compleet nieuwe sectie toegevoegd: Afkortingen. De lijst is nog niet compleet, maar die wordt uiteraard later nog aangevuld. Ook veranderd de lay-out van de lijst nog een beetje.
Commentaar (0)

Korte brand in Efteling Zaterdag, 6 juli 2002 om 19:15, door Thomas

Korte brand in Efteling

Vrijdag 5 juli 2002 - KAATSHEUVEL - De nieuwste attractie van de Efteling, de Pandadroom, is gisteren als gevolg van een brand, die gepaard ging met een grote rookontwikkeling, korte tijd ontruimd.


Omstreeks 14.30-uur ging het alarm af. Een handdoekrol in een toiletruimte had vlamgevat. Onderzoek van de technische recherche, moet de oorzaak van de brand uitwijzen. Op het moment dat de brand uitbrak, waren 1200 personen in de Pandadroom. Personeel leidde de gasten via tien nooddeuren in enkele minuten naar buiten. De bedrijfsbrandweer doofde de vlammen.


Bron: Brabants Dagblad
Commentaar (0)