September 2002

Links toegevoegd Zondag, 22 september 2002 om 15:47, door Thomas

Zoals hieronder beloofd, maar dan iets later.
Commentaar (0)

Kleine dingetjes Donderdag, 19 september 2002 om 21:36, door Thomas

Vandaag heb ik weer eens her der wat kleine dingetjes aangepast.
De afkortingen lijst wordt morgen uitgebreid met links en extra uitleg van vele afkortingen. En waarschijnlijk komt er nog meer omdat me nu weer een beetje tijd gegund word. :)
Commentaar (0)

Efteling ontving donderdag 80 miljoenste bezoeker Vrijdag, 13 september 2002 om 16:16, door Thomas

Afgelopen donderdag (gisteren) ontving de Efteling alweer haar tachtigmiljoenste bezoeker. Dit persbericht slingerde de Efteling de lucht in:

2002 is voor de Efteling een heel bijzonder jaar. Zij viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan.
In 1952 werd het Sprookjesbos officieel geopend. Onder het toeziend oog van burgemeester Van der Heijden bouwden Anton Pieck en Peter Reijnders 10 wonderlijke sprookjes. Zo schoten onder andere Langnek, Doornroosje en Sneeuwwitje in 1952 wortel in Kaatsheuvel. De Echo van het Zuiden vermeldde destijds: 'Er was eens... neen, drukker, er moet staan: Er is nu het Natuurpark "De Efteling" ... en ga nu maar door, want in de Efteling is het sprookje geen verleden, doch werkelijkheid in de tegenwoordige tijd.'
Slechts twee jaar later werd de allereerste miljoenste (toen nog geschreven als millioenste) bezoeker al verwelkomd. En dat gebeurde met alle egards. Op 11 augustus, om anderhalve minuut voor drie werd de familie Hagdorn uit het Belgische Deurne feestelijk ontvangen met een soort oorkonde met daarin ook de lijst van 'cadeaux': een complete keukenuitzet, diverse soorten speelgoed, 1 kist sigaren en
1 vijfdelige taart.

Vijftig jaar later, in het gouden jubileumjaar, blijken sprookjes nog steeds springlevend. In het spiksplinternieuwe Efteling Theater staan de vier keer per dag de verhalen van De Gelaarsde Kat en Ezeltje Strek Je, Tafeltje Dek Je, Knuppel uit de Zak centraal in de Wonderlijke Efteling Show. MagiŽr Hans Klok, die telkens 1200 bezoekers betovert in deze magische show, verbindt zijn kunsten nog tot en met 27 oktober aan de Efteling en zal in 2003, zoals aangekondigd, aan zijn wereldtoernee gaan beginnen.

Een tweede noviteit is PandaDroom! een nieuwe attractie, een visie, een droom.
Het gaat om een zeer bijzondere attractie die in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds werd ontwikkeld. In PandaDroom maak je samen met de panda een spectaculaire 3D- wereldreis door de indrukwekkende natuur van Moeder Aarde. Een reis die al je zintuigen beroert en die je weer in contact brengt met de natuur. Als mensen en dieren weer wat dichter bij elkaar komen wordt panda's droom werkelijkheid.

Wat was, heel lang geleden, is niet verdwenen maar leeft nog altijd voort in de Efteling van vandaag. Een nieuwe droom die belofte inhoudt voor morgen. De Efteling is nog geopend tot en met 27 oktober 2002.
Commentaar (0)

Hijskraan viel op Silverstar Donderdag, 12 september 2002 om 19:42, door Thomas

In het Duitse park Europa-Park is een 70 meter hoge kraan omgevallen en op Silverstar gevallen. Volgens een persbericht van Europa-Park valt de schade mee. Het ongeval gebeurde buiten openingstijden. Het is nog niet duidelijk wanneer de baan weer open zal zijn. De TUV zal de baan morgen keuren, en misschien word de baan dan al geopend. Ook is onduidelijk of sommige baandelen vervangen zullen worden.
Commentaar (0)

Nieuwe foto's Donderdag, 5 september 2002 om 16:29, door Thomas

Once again: een aantal nieuwe foto's van Planète Futuroscope toegevoegd.
Commentaar (0)

Nieuw wereldrecord voor Richard Rodriquez Woensdag, 4 september 2002 om 13:41, door Thomas

Gisteren heeft de man Richard Rodriquez een nieuw wereldrecord gevestigd. Hij heeft 104 dagen rondjes in de achtbaan Expedition GeForce gezeten. Deze achtbaan van 62 m hoog staat in het Duitse Holiday Park. Tijdens deze baan heeft de man G-krachten van 4,5 G moeten doorstaan met een snelheid van 120 km/u. Hoe hij dit zo heeft vol kunnen houden, in weer en wind (ook met extreme hitte), weten we niet. Wel was zijn gezondheid erg goed (deze werd vaak gemeten).
Richard Rodriquez heeft al vaker gigantische recordpogingen gedaan, maar we hebben wel weer respect voor dit nieuwe record.

Hier een paar cijfertjes:
- Elke dag zat Richard gemiddeld 10 uur op de baan.
- Tijdens negen weekeinden - de "Summernights" in Holiday Park - reed Richard niet 10, maar 15 uur per dag.
- De totale duur van het record was 1.112 uur.
- Met 20 ritjes per uur is dat samen 22.240 ritjes op de Expedition GeForce.
- De baan is 1,3 km lang, en Rodriquez heeft dus in totaal 28.912 kilometer baan bereden.

Richard's overwinning

Bron: Holiday Park
Commentaar (0)

Nieuwe foto's van Planète Futuroscope Zondag, 1 september 2002 om 18:25, door Thomas

En vandaag zijn er weer een aantal foto's van Planète Futuroscope toegevoegd.
Commentaar (0)