Word nu lid!
English Version

RidesManiac - Home

RidesManiac Logo
Pretparken
- Nederland
- België
- Du, En, Fr, VS

Techniek & Historie
- Achtbanen
- Attractiebouwers
- Boeken

Games
- Exchange
- RC Tycoon
- RC Tycoon 2
- NoLimits
- Ultimate Ride

Overig
- Afkortingen
- Links
- Login
- Logout

. Contact & Colofon
. Disclaimer

RidesManiac Poll
Hoe vaak bezoek jij Disneyland Resort Paris?

Minder dan 1 x per twee jaar
Eens per twee jaar
Eens per jaar
2 x per jaar
Vaker dan 2 x per jaar


Resultaten

NoLimits

NoLimits wordt vaak aangezien als een spel. Dit is echter niet helemaal de bedoeling van het programma. Eigenlijk moet het gezien worden als een simulator. Er zijn dan ook geen directe doelen zoals het uitspelen van levels of het behalen van een bepaald aantal punten.

Een houten achtbaan
Een houten achtbaan

Grafisch gezien is het spel echt zeer mooi. Het is te spelen tot op een resolutie van 1200x1600, maar als alle opties zoals schaduwopbouw etc. aanstaan vereist dit wel een computer met een zeer hoge snelheid en een goede videokaart.

De verschillende typen achtbanen
De hoeveelheid achtbaantypes hangt af van de versie van het spel. Bij de eerste versie van het spel was dit al een redelijk aantal. De achtbanen die bij de nieuwste versie van het spel beschikbaar zijn, zijn:
- Steel Looping Coaster
- Corkscrew Coaster
- Inverted Coaster
- (Floorless/Stand Up) Twisted Steel Coaster
- Inverted Coaster
- Hyper Coaster
- Wooden Coaster (hier zijn er varianten in de treinen)
Bij NoLimits komen houten achtbanen nog niet echt veel voor. Dit komt niet omdat ze niet populair zijn maar omdat houten achtbanen pas bij de nieuwste versie van NoLimits geïntroduceerd zijn.

Realisme in het spel
Volgens veel mensen is NoLimits de meest realistische achtbaansimulatie die er is. Dit is omdat het de enige achtbaansimulatie is waarbij ook luchtweerstand een rol speelt. Ook zijn de meeste technische dingen in het spel zeer realistisch weergegeven (3D). Zo zien de remmen er echt uit als remmen en de lifthellingen echt als lifthellingen. Het zijn dus niet zomaar pijltjes naar voren of naar achteren.

LifthillRemmen
LifthillRemmen

Detaillering
Ook is de detaillering van het spel erg goed. Zo rijden de treinen echt op wielen en gaan de beugels echt open en dicht bij het binnen komen en verlaten van het station. Ook de pilaren waarop de achtbaan rust (supports) zijn er goed gedetailleerd weergegeven en de aanhechting is goed kloppend. Er zijn ook bomen langs de achtbaan te plaatsen (welke helaas niet zo realistisch zijn) en de achtbaan kan door tunnels gaan. Er is ook voor een ieder die een beetje handig is met het programma een heel raamwerk van metalen buizen te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de Eiffeltoren te creŰren. Ook kan je 3D-objecten in speciale programma's maken en die in Nolimits zetten. Zo kan o.a. allerlei extra aankleding toegevoegd worden.

De wielen De beugels Eiffeltoren

Het ontwerpen van de achtbanen
Voor het ontwerpen van de achtbanen is er een speciaal programma, de NoLimits Editor. Dit is niet een programma zoals het ontwerpen in RollerCoaster Tycoon; het heeft er zelfs helemaal niets van weg. Het is een technisch tekenprogramma waarin alles gemaakt wordt. Bij dit programma worden de drie dimenties gescheiden op apparte tekenbladen en is er één vel wat de dimenties combineerd. Het tekenen gaat als volgt; eerst moet de baan zelf geplaatst worden. Dit gebeurt d.m.v. zelf ontwerpen van een baan te tekenen of bestaande elementen zoals loopings te importeren. Dit is ingewikkeld en is voor een goede baan dan ook niet in een paar minuten gebeurt. Daarna kan de aankleding van de baan beginnen. Dit zijn dus de bomen en natuurlijk de steunpilaren van de achtbaan. Dan kunnen er ook nog instellingen gewijzigd worden zoals de remsnelheid, hijssnelheid en lanceersnelheid en ook natuurlijk de kleur en het type van de achtbaan. Dan kan de baan worden opgeslagen (dit kan tussendoor ook) en dan is deze klaar om in de simulatie te draaien.

Ontwerpen in NoLimits Ontwerpen in NoLimits

Landschappen
Ook voor het maken van landschappen is weer een speciaal programma, de NoLimits Terraformer. Hierbij wordt een bestaande achtbaan ingeladen op een soort 3-d tekenvel en daar kunnen landschappen gemaakt of ge´mporteerd worden. Het maken van landschappen is ook best tijdrovend maar geeft wel net dat beetje extra aan een achtbaan. Zo kunnen achtbanen bijv. onder de grond, door rotsspleten of om bergen heen gaan.

Landschappen maken Landschappen maken

Downloads
Voor het downloaden van de demoversie van NoLimits klik hier.
Binnenkort hopen wij ook NoLimits achtbanen aan jullie te kunnen aanbieden via de exchange. Klik voor die exchange (met nu achtbanen van RollorCoaster Tycoon 2) hier.

© by RidesManiac
Wij zijn niet aansprakelijk
voor incorrecte informatie
op deze site.
EuroClix
Home | | Voorwaarden | | Disclaimer | | Word lid | | Bookmark ons | | English version